OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
English in Action prednatjecanje PDF Ispis

english in_action_12

english in_action_11 U sklopu priprema za natjecanje „English in Action“ koje će se održati u našoj školi u veljači i na kojem ćemo izabrati predstavnike naše škole na državnom natjecanju, organizirali  smo 16. 12. prednatjecanje u sve četiri kategorije: Izazov sricanja, Uvjerljivo govorenje, Dramski izazov i Filmsku priča. Ovo prednatjecanje bilo je prilika svima koji se pripremaju za školsko natjecanje da upoznaju svoje konkurente, da pokažu koliko su dosad naučili.

Nastupilo je ukupno 40 učenika koji su natječući se u jednoj od kategorija pokazali ne samo svoje znanje engleskog jezika nego i svoju kreativnost i odlično snalaženje u javnom nastupu. Pobjednika prednatjecanja smo birali samo u Izazovu sricanja. Na prednatjecanju je to bio Tomislav Dobrinčić iz 6.d razeda.

Polaznici dodatnih grupa iz engleskog jezika su nastavnicima pomogli  u organizaciji natjecanja i izradili plakate i bedževe za natjecatelje. U veljači očekujemo još veći odaziv učenika koje pozivamo da se natječu u znanju ili dođu podržati natjecatelje.  

 
Održano natjecanje Klokan bez granica PDF Ispis

natjecanja 

klokan bez_granicaZahvaljujemo svim učenicima naše škole koji su i ove godine sudjelovali na Međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica. Natjecanje, na kojem je sudjelovalo 196 učenika od drugog do osmog razreda,
održalo se 27. ožujka 2014. Cilj ovog natjecanja je popularizacija nastave matematike. Kako svake godine na natjecanju sudjeluje sve veći broj učenika možemo sa zadovoljstvom zaključiti da je postiglo svoju svrhu i zainteresiralo učenike za rješavanje matematičkih zadataka.
Ovo natjecanje održava se već šesnaest godina, i to pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i športa i Hrvatskog matematičkog društva.
U proteklih petnaest godina u Hrvatskoj se natjecalo ukupno 282 526 učenika u više od 750 osnovnih i srednjih škola. S približno istim zadacima i u isto vrijeme ove se godine natjecalo više od 6 800 000 učenika u 54 zemlje svijeta, što ovo natjecanje čini najvećim školskim natjecanjem u svijetu.
Više o samom natjecanju, propozicijama natjecanja i zadatcima s natjecanja možete pročitati na web stranicama Hrvatskog matematičkog društva gdje ćete moći, od 24. travnja 2014., naći i rješenja zadataka s ovogodišnjeg natjecanja: http://www.matematika.hr/index.php/klokan/2014/.

 
Libor Zima peti na Infokupu PDF Ispis

infokup 2014

infokup 2014_2

Najbolji informatičari osnovnih i srednjih škola Hrvatske okupili su se u Primoštenu od 17. do 20. ožujka 2014. na državnom natjecanju iz informatike Infokup 2014. Našu školu predstavljao je Libor Zima, učenik 5. b razreda naše škole. On je u veljači osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju u Šćitarjevu. U rješavanju algoritama pomoću programskoga jezika Logo Libor je odlično riješio postavljene zadatke te zauzeo odlično peto mjesto.
Nakon završenog natjecanja za učenike je organiziran izlet u kojem su obišli primoštensko zaleđe i posjetili Zmajevo jezero u Rogoznici. Libora je u Primoštenu pratio njegov mentor Milan Omrčen, učitelj informatike.

 

 
Naši predstavnici na županijskim natjecanjima PDF Ispis

natjecanje 

Iza nas su školska natjecanja. Naši učenici vrijedno su se pripremali uz pomoć svojih mentora, a nekima od njih trud se uistinu isplatio jer su pozvani na županijska natjecanja.

Na županijska natjecanja pozvani su:

ENGLESKI JEZIK
Dag Granc, Blaž Štajcer i Patrik Petoš iz 8. r. (mentorica Maja Horvatović).

FIZIKA
Josip Komljenović, Matea Radočaj i Marija Horvat iz 8. r. (mentorica Branka Kovač).

MATEMATIKA
Libor Zima iz 5. r. i Denis Ratković Rajhvajn (mentor Nikola Vuglenović)
Matija Andričić iz 7. r. (mentorica Marjana Kuliš)
Josip Komljenović iz 7.r. (mentorica Višnja Ridzak)

HRVATSKI JEZIK
Marija Horvat iz 8. r. (mentorica Ivana Đaković)

GEOGRAFIJA
Jerko Vujević i Sara Vešligaj iz 6. r. (mentorica Marija Majdak Forjan)

POVIJEST
Mia Maršić iz 7.r. i Blaž Štajcar iz 8. r. (mentorica Natalija Kukor)

INFORMATIKA
Kristijan Vlahek, Maria Anđelić, Marko Kušec, Noa Prosenjak, Tin Šaban, Tomislav Dobrinčić, Libor Zima iz 5. r. (mentor Milan Omrčen)
Luka Nestić iz 6. r. ( mentor Milan Omrčen)
Marko Crnolatec i David Dorotić iz 7. r. (mentorica Sandra Dandić)
Antonio Brajdić iz 8. r. (mentorica Sandra Dandić)

KEMIJA
Luka Javor i Tin Šaban iz 7. r. (mentorica Anita Kovačević)

NJEMAČKI JEZIK
Bruno Budimski i Kristijan Antunović iz 8. r. (mentorica Marija Vnučec)

 

 

 
Počela natjecanja!! PDF Ispis

natjecanje 

Prošli tjedan počela su školska natjecanja. Sezonu su 21. siječnja otvorili informatičari. 21. i 22. siječnja održan je i Lidrano. Naši predstavnici (recitatori) uspješno su nastupili u OŠ Eugena Kumičića, a na županijsku razinu plasirao se novinarski rad Dore Dubovečak. Znanje iz engleskog jezika odabrani učenici pokazali su 22. 1.,fizičari 23. 1.,24.1. bila je vjeronaučna olimpijada, a matematičari su vrijedno računali 27. siječnja. I u veljači će naši učenici pokazati što sve znaju iz njemačkog jezika (4.2.), hrvatskog jezika (5.2.), povijesti (6.2.), geografije (7.2.), kemije (12.2.) i biologije (14.2.). Svima želimo dobar uspjeh i što bolje rezultate, a nadamo se da ćemo imati i onih učenika koji će nastupiti na županijskim i državnim natjecanjima.

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » > Kraj >>

Stranica 35 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...