OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Nagrađeni najuspješniji učenici naše škole na natjecanju „Klokan bez granica“ PDF Ispis

klokan bez_granica

U četvrtak, 9. lipnja 2016. godine podijeljene su nagrade najbolje plasiranim učenicima naše škole na 18. natjecanju „Klokan bez granica“.

S približno istim zadatcima u isto vrijeme natjecalo se više od 6 milijuna učenika iz 64 zemlje. U Hrvatskoj je natjecanje održano u 508 osnovnih i 121 srednjoj školi. Ukupno se natjecalo 38 634 učenika od čega je podijeljeno 4016 nagrada i 1032 utješne nagrade.
Prilikom dolaska na natjecanje svaki je učenik dobio mali poklon, a 10% sudionika koji su najbolje riješili test dobili su nagrade.
Od 174 natjecatelja iz naše škole 16 učenika je dobilo nagrade od čega su 5 nagrada utješne nagrade.
U skupini Benjamin, učenika 6. i 7. razreda, nagrađeni su Denis Ratković Rajhvajn koji je osvojio prvo mjesto s ostvarenim maksimalnim brojem bodova, te učenici Ljudevit Marija Jaroš i Ivana Berković.
U skupini Ecoliera, učenika 4. i 5. razreda, nagrađeni su Patrik Conjar, Matej Ćurić, Zvonimir Antolović, Kristian Katulić, Antonio Feljan, Franjo Ksaver Jaroš i Patrik Senjak. U kategoriji Leptirića, učenika 3. razreda, nagrađen je Jan Fistrić, dok su najmlađi natjecatelji Pčelice, učenici 2. razreda, bili opravdano ponosni svojim uspjehom na prvom ovakvom natjecanju. To su: Fran Miletić, Antonia Turkalj, Petra Galić, Ema Hrvoić te Marta Mamić.
Svima nagrađenima, kao i njihovim mentorima, iskrene čestitke u nadi da se na natjecanju „Klokan“ koje će se održati 16. ožujka slijedeće godine vidimo u još većem broju.

Voditelj natjecanja „Klokan bez gradica“
Marjana Kuliš, prof.

 
Hribarovci na Državnoj smotri LiDraNo PDF Ispis

lidrano

Državna smotra LiDraNo održala se turističkom naselju Solaris. U tri dana programa Lidranovci su svojim scenskim nastupima, radijskim emisijama te literarnim i novinarskim radovima pokazali svoju kreativnost, maštovitost, nadarenost, hrabrost, odvažnost, senzibilnost, kritičnost...

Na Državnu smotru LiDraNo pozvan je učenik Bruno Butorac sa svojim novinarskim radom Ma′a salama i sretno čija je mentorica profesorica Ivana Đaković. Bruno je intervjuirao psihologinju Sandru Raković koja je donedavno radila u našoj školi, a onda je posao u školi zamijenila volontiranjem u izbjegličkom centru Opatovac.

Razgovor sa Sandrom Raković volonterkom UNICEF-a u izbjegličkom kampu

 
Klokan bez granica PDF Ispis

klokan bez_granica

Zahvaljujemo svim učenicima naše škole koji su i ove godine sudjelovali na Međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica koje se održalo 17. ožujka 2016. Na natjecanju su sudjelovala 174 učenika od drugog do osmog razreda.

Cilj ovog natjecanja je popularizacija nastave matematike. Kako svake godine sudjeluje sve veći broj učenika na natjecanju možemo sa zadovoljstvom zaključiti da je natjecanje postiglo svoju svrhu i zainteresiralo učenike za rješavanje zadataka iz matematike.
Ovo natjecanje se održava već osamnaest godina i to pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i športa i Hrvatskog matematičkog društva.
Rješenja zadataka bit će objavljena od 15. travnja 2016. godine na http://www.matematika.hr/klokan/2016/.
Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 2. svibnja 2016. godine na mrežnim stranicama HMD-a, a ostali sudionici mogu svoj plasman saznati kod povjerenika škole, Marjane Kuliš, prof., nakon preuzimanja nagrada.

 
Matematički četverac PDF Ispis

matematicki cetverac

U našoj školi su se u subotu, 9. travnja, družili mladi matematičari. Okupili su se u četvercima, kao pravi sportaši, na prvom ekipnom natjecanju Zagrebačke županije pod nazivom „Matematički četverac“. U pozitivnoj i opuštenoj atmosferi natjecalo se 15 ekipa koje su okupile 60 učenika iz četiri velikogoričke škole. 

Ovo je prvo ekipno natjecanje učenika osnovne škole iz matematike u našoj županiji. Ideja o organizaciji ovakve vrste natjecanja u Zagrebačkoj županiji motivirana je ekipnim natjecanjima i druženjima koja se održavaju i u drugim županijama. Osnovni ciljevi natjecanja su popularizacija matematike, pružanje dodatnih mogućnosti mladim matematičarima te sklapanje prijateljstava, kako među učenicima, tako i među učiteljima.
Natjecanje se održalo u dvije kategorije: MINI četverac za učenike 5. i 6. razreda te MAXI četverac za učenike 7. i 8. razreda. Svaka je ekipa sačinjena od četiri člana pod vodstvom učitelja mentora.
Naša škola je, uz još šest škola Zagrebačke županije, bila jedan od domaćina prvog kruga natjecanja u kojem je sudjelovalo ukupno 109 ekipa.
Bilo je zanimljivo promatrati učenike u ovakvom obliku druženja. Iako rezultat nije u prvom planu, s nestrpljenjem se iščekivalo tko će biti najbolji.
U kategoriji MINI pobijedila je ekipa pod imenom „Kinderbuenosi“ iz OŠ Eugena Kumičića, a u kategoriji MAXI ekipa pod imenom „Veli Jura“ iz OŠ Jurja Habdelića.
Ekipe sastavljene od učenika naše škole su u obje kategorije osvojile drugo mjesto. Zaslužni za ovako dobar rezultat su Frano Dolić, Marko Kukor, Denis Ratković Rajhvajn, Libor Zima, Leon Turkalj, Bruno Ševčenko, MarisTrkalj i Lena Hudan.
Nadamo se da je ovo prvi u nizu „Matematički četverac“ i da ćemo se i dogodine družiti s matematikom, kako na zadovoljstvo svih natjecatelja tako i na ponos njihovih mentora.
Svim ekipama čestitamo na sudjelovanju, a pobjednicima na prolasku u drugi krug.

 
"Breza" osvojila 1. mjesto PDF Ispis

zadruga 21.jpg

zadruga 2.jpg

Na smotri učeničkih zadruga Zagrebačke županije u Šenkovcu kraj Zaprešića, 6. travnja, svoje radove prezentirale su 22 učeničke zadruge. Naša zadruga „Breza“ osvojila je 1. mjesto, a tema izložbe bila je „Mirisi i zvukovi livade“. Erika Novak i Leticia Sedlaček, učenice 6. razreda prezentirale su ukrasne i uporabne predmete keramičara, i radove izrađene tehnikom kukičanja.
Izložbom smo htjeli podsjetiti čovjeka na očuvanje prirode i okoliša te naglasiti kako su mali stanovnici livade poput pčela, leptira, mrava i paukova velika i važna karika u prirodnom lancu. Pratnja mladim zadrugarkama bile su profesorice Natalija Kukor i Nada Tomašić, voditeljica zadruge.

Mladi zadrugari

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » > Kraj >>

Stranica 32 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...