OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja
Noć knjige – 23. travnja 2020. – objava najoriginalnijih fotografija! PDF Ispis

Objavljujemo sve i izdvajamo najoriginalnije fotografije koje su pristigle na natječaj „Knjiga i ja“ povodom manifestacije Noć knjige.

Tema Noći knjige 2020. je „Knjige koje su promijenile svijet“. Nažalost, promjena koja se neplanirano dogodila svijetu, nesretna bolest COVID-19 izazvana koronavirusom, potaknula nas je da Noć knjige ipak održimo, ali poštujući socijalnu distancu i preporuke zaštite Nacionalnog civilnog stožera Hrvatske. Odlučeno je da knjigu i čitanje proslavimo isključivo u virtualnom okruženju!

Svečano otvaranje Noći knjige održat će se u posebnoj emisiji „Noć knjige na Trećem", u četvrtak 23. travnja u 19:20 sati na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije, a sve ostale popratne programe može pratiti na Facebook stranici i You Tube kanalu Noći knjige.

I zapamtite, „S knjigom niste izolirani!“, ona nam je uvijek, a posebno u ovo doba izolacije, utočište, utjeha i razbibriga, i zato, čitajte!

Noc knjige_banner

Noć knjige ide!

Zdravi nam bili!


 
Noć knjige 2020. – „Knjiga i ja“ PDF Ispis

 

Noc knige

Dragi učenici i učenice,

povodom manifestacije Noć knjige 2020. koja se obilježava 23. travnja, raspisujemo natječaj za najoriginalniju fotografiju u sljedeće tri kategorije:

  1. 1.najdraža knjiga
  2. 2.najdraži kutak za čitanje
  3. 3.moja mala knjižnica.

Za prijavu je potrebno poslati e-poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  sljedeće:

  • fotografiju za jednu od prije navedenih kategorija
  • fotografiju potpisane privole od strane roditelja
  • svoje ime i prezime, razred i kategoriju za koju se prijavljujete, do srijede 22. travnja 2020.

Svaki učenik može sudjelovati u natječaju u sve tri kategorije sa po jednom fotografijom.

Sve prijavljene fotografije bit će objavljene na mrežnoj stranici Škole, a najbolje ćemo nagraditi pri povratku u školu.

Knjižničarke Monika i Željka

 
100. Dan škole u 4.c PDF Ispis

 

100.dan3 Kao i svake, tako smo i ove školske godine u 4.c obilježili 100. dan škole. Ove školske godine bio je to četvrtak, 5.ožujka 2020. godine. To je dan koji učenici vole jer sve što radimo vezano je uz brojku 100. Slikali smo brojku sto koja se utopila u toplim i hladnim bojama, pisali riječi koje u sebi sadrže STO, rješavali križaljke, izrezivali naočale u obliku brojke sto, rješavali matematičke zadatke… Nema djeteta koje stoti dan škole ne voli i mi smo se baš dobro zabavili!

                                                                                   Ksenija Petrlin-Jurić, mag.prim.educ

.

 
100. dan škole PDF Ispis

 

100dan2  

100.dan1Već se nekoliko godina u našoj školi obilježava stoti dan od početka nastavne godine. Ove je godine to 5. 3. 2020. Taj je dan posebno zanimljiv i značajan učenicima prvih razreda, ali se vrlo rado uključuju i učenici viših razreda.

Toga je dana nastava preoblikovana u igru, natjecanja, istraživanja, korelaciju sadržaja i aktivnosti, a sve u znaku broja 100.

Tako prvašići izrađuju posebne krune koje nose toga dana, smišljaju stotinu riječi, pišu i čitaju što više riječi u sto sekundi, rješavaju sto zadataka čarobnog kotača, crtaju neobična bića, utrkuju se na sto metara, maštovito dopunjavaju rečenice, fotografiraju se u prigodnom okviru, jedu stotinu zdravih zalogaja i slade se sa stotinu bombona. Izradili su i plakat na koji su napisali sto najljepših poruka zašto vole školu, a na satu TZK-a tijelima su oblikovali broj 100. I još mnogo, mnogo aktivnosti… Najzahtjevniji zadatak tim malcima bio je sto sekundi šutjeti, ali su i njega odradili uspješno!

Za sve su nagrađeni diplomama posebno pripremljenim za obilježavanje toga dana!

Učenici su sa svojim učiteljicama uključeni i u eTeinning projekt 100. dan škole Udruge Zvono 2020. te su i usvojili himnu 100. dana koju veselo i rado pjevaju kao da je svaki dan stoti.

 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 14 od 35

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...