OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti
Izlet šestaša na otok Krk PDF Ispis

izlet 6.(1)

izlet šestaša Učenici šestih razreda, u pratnji svojih razrednika i pomoćnika u nastavi, 10. lipnja putovali su na otok Krk. Putem ih je pratila kiša, no Krk im je priredio sunčanu dobrodošlicu. Prvo su posjetili i razgledali otočić Košljun, poslušali zanimljivosti o povijesti otoka i svi se fotografirali s najmanjom knjigom na svijetu. Potom su posjetili Jurandvor i uživo vidjeli crkvu sv. Lucije u kojoj je pronađena Baščanska ploča o kojoj su učili na nastavi Hrvatskoga jezika i Povijesti. Nakon toga kupanje i uživanje na plaži moglo je početi! U večernjim satima, zadovoljni i veseli sretno su se vratili u našu Veliku Goricu.

 
Posjet Spomen-parku 153. brigade Hrvatske vojske PDF Ispis

Učenici četvrtih razreda, u pratnji svojih učiteljica, posjetili su 4. lipnja Spomen park 153. brigade Hrvatske vojske u Velikoj Buni. Učenici su uz stručno vodstvo dvaju branitelja, članova 153. brigade, imali prilike vidjeti sve ono o čemu su do sada uglavnom samo slušali – vojne eksponate poput MiG-a 21, tenkova i ostalog naoružanja. Branitelji su učenicima približili temu Domovinskoga rata govoreći o ljubavi prema vlastitoj domovini te dopuštajući učenicima postavljanje brojnih pitanja na koja su davali iscrpne odgovore. Uz vojne eksponate, učenici su razgledali i Spomen-dom prepun karata i fotografija, na kojima su mnogi prepoznali starije članove svoje obitelji, zbog čega je ovaj posjet nekima bio posebno emotivan te u učenicima izazvao osjećaj ponosa.

Ksenija Petrlin-Jurić, mag. prim. educ. i Patricija Đuretić, mag. prim. educ.

 
NP Paklenica i otok Pag oduševili šestaše PDF Ispis

Terenska nastava iz povijesti i geografije održana je 6. i 7. lipnja. Učenici šestih razreda u pratnji profesora geografije i povijesti, Marije Majdak Forjan, Ivice Kirina i Milana Vareška te prof. hrvatskoga jezika Irene Lacković posjetili su NP Paklenica i otok Pag. Prvi su dan učenici prošli prepoznatljivim kanjonom Velike Paklenice sve do Anića kuka, razgledali Posjetiteljski centar „Podzemni grad Paklenice“, osvježili se na izvoru, divili se penjačima i saznali da je nacionalni park ime dobio po „paklini“, smoli crnoga bora koji tamo raste. Nakon Paklenice slijedila je vožnja do otoka Paga te posjet paškoj solani gdje su čuli vrlo zanimljivu priču o paškom „bijelom zlatu“ i mukotrpnom poslu sakupljača soli. Kad su se smjestili u hotel, učenici su jedva dočekali kupanje i zabavu. Drugi dan slijedilo je hodanje i razgledavanje otoka. Učenici su na terenu ponovili obilježja krša, vidjeli različite reljefne oblike te u pratnji iskusnoga vodiča i planinara stigli do predivne uvale gdje su uživali u kupanju. Nakon kupanja, ručka, posjeta Muzeju soli bilo je vrijeme za polazak kućama. U večernjim satima, umorni, ali veseli, raspjevani i zadovoljni, sretno su stigli u Veliku Goricu.

 
Maturalno putovanje naših sedmaša PDF Ispis

Učenici sedmih razreda, u pratnji razrednika, profesora i asistenata, 21. 5. krenuli su na maturalno putovanje – južni Jadran. Prvi su dan posjetili dolinu rijeke Neretve i plovili u tradicionalnim neretvanskim lađama. Drugi su dan proveli u razgledavanju Dubrovnika, Dubrovačkih zidina te otoka Lokruma gdje se nalazi originalna replika Željeznog trona. Treći dan bio je ispunjen prirodnim ljepotama NP Mljet, a obišli su i otok Sv. Marije koji se nalazi na južnoj strani Velikog jezera. Zadnji dan čekala ih je Korčula i divne kulturne znamenitosti grada. Slobodno vrijeme učenici su proveli družeći se, kupajući se u bazenu Ville Antonio i moru u Orebiću, te animacijama koje su bile svake večeri. Puni dojmova, s lijepim uspomenama i novim prijateljstvima, 24. 5. vratili su se u Veliku Goricu u kasnim večernjim satima.

 
Nagradni izlet u Ljubljanu PDF Ispis

257f2020-f5fd-409a-bd29-3ad5814acafa
U srijedu, 29. svibnja 2024., učenici naše škole koji su ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, u pratnji mentora, otputovali su u Ljubljanu. Na izletu su posjetili dvorac Ljubljanski grad, obišli su centar grada s poznatim znamenitostima: Prešernov trg, Zmajski most, Tromostovlje i rijeku Ljubljanicu. Na kraju su prošetali kroz park Tivoli. Ovaj zanimljiv i poučan izlet dodatno ih je motivirao da i ubuduće marljivo uče i vježbaju. Izlet je za učenike bio besplatan.

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 36

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna8.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...