OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Odabrani udžbenici i drugi obrazovni materijali za školsku godinu 2024./2025. PDF Ispis

odabrani udžbenici

U skladu sa Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu prema članku 10. stavku 6. i članku 16. stavku 6. Osnovna škola Nikole Hribara objavljuje Odluku o odabiru udžbenika i popis odabranih udžbenika i drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2024./2025.

Grad Velika Gorica i ove godine izlazi u susret roditeljima i rasterećuje njihov kućni budžet financirajući radne bilježnice, tehnički pribor i likovne mape koje će učenici dobiti na početku nove školske godine.

Prema članku 2. stavku 7. Naputka o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnog proračuna učenici su obvezni čuvati udžbenike, zabranjeno im je pisati, crtati ili na bilo koji način označavati tekst u udžbenicima koji nisu radnog karaktera jer se oni na kraju školske godine vraćaju i dijele drugim učenicima.

Poveznica:

Odluka o odabiru udžbenika

Odabrani udžbenici i drugi obrazovni materijali OŠ Nikole Hribara za školsku godinu 2024./2025.

 
Mali prijatelji glagoljice u Roču PDF Ispis

Učenici 6. f razreda, koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Mali prijatelji glagoljice, Maria Ćuk, Jakov Grahovac, Lana Marušić, Lena Miletić i Matej Turković sa svojom su profesoricom Ivanom Đaković sudjelovali na 31. sazivu Male glagoljske akademije „Juri Žakan” u Roču. U prekrasnom Roču s nezaboravnim domaćinima OŠ „Vazmoslav Gržalja” proveli su pet dana družeći se s prijateljima iz cijele Lijepe Naše. Aktivno su radili u svojim radionicama, slušali predavanje o tiskarskoj preši, Misalu kneza Novaka, prvoj hrvatskoj tiskanoj knjizi Misalu po zakonu rimskog dvora, obišli Aleju glagoljaša s profesorom Milanom Mihaljevićem, družili se s akademikom Josipom Bratulićem koji uvijek s ljubavlju i žarom malim žaknićima govori o važnosti glagoljice kao čuvarice hrvatskog nacionalnog identiteta. Također su sudjelovali i u natjecanju GlagoMatici – računalnoj igri u prepoznavanju i zbrajanju brojeva na glagoljici. Nakon cjelodnevnog rada u radionicama predvečerja su provodili u hladovini ladonje s Vilom Milom koja ih je odvela u čaroban svijet hrvatskih narodnih bajki. Sve što su žaknići stvarali i istraživali pokazali su na završnoj svečanosti i izložbama svojih skupina. Nakon brojnih aktivnosti nismo ni sumnjali da znaju i suvereno zauzeti pozornicu s mikrofonom ruci te uživati u pjesmi i plesu.

Tema ovogodišnjeg saziva bila je ognjište riječi oko kojeg smo se okupili, povezali, zbližili… „Ognjište je simbol susreta i zajedništva, simbol topline i svjetla. Glagoljica je također simbol svjetla, svjetla koje je donijelo razum, misao, riječ, pismenost... što potvrđuju i nazivi prvih nekoliko slova glagoljske azbuke: Ja koji slova poznajem kažem da je dobro živjeti na Zemlji.”

Ivana Đaković, prof. hrvatskoga jezika

 
Umjetna inteligencija kao INA u novoj školskoj godini PDF Ispis

BrAIn image Od početka školske godine 2024./2025. u našoj će školi učenici sedmih i osmih razreda moći birati novu izvannastavnu aktivnost – Umjetna inteligencija: od koncepta do primjene.

Eksperimentalna primjena kurikuluma izvannastavne aktivnosti održavat će se tijekom cijele školske godine u trajanju 35 sati. Aktivnost će voditi učiteljica Sanja Božinović.

Ova izvannastavna aktivnost dio je projekta BrAIn. Nositelj je projekta CARNET i CARNET-u nadležno mjerodavno tijelo – Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih Republike Hrvatske.

Cilj je izvođenja ove izvannastavne aktivnosti razvoj digitalnih kompetencija i osposobljavanje učenika za praktičan i kreativan rad s tehnologijama u nastajanju i umjetnom inteligencijom. Učenici će se upoznati s potencijalom digitalne tehnologije i umjetne inteligencije i njihovog utjecaja na život. Kurikulum će učenicima omogućiti razumijevanje, ne samo kako digitalne tehnologije i umjetna inteligencija utječu na život, odnosno kako se one koriste i utječu na učenje, čitanje, zabavu, tjelesnu aktivnost i više, već i što učenici trebaju znati i razumjeti o digitalnim tehnologijama i umjetnoj inteligenciji kako bi postali korisnici i kreatori digitalnih alata i alata koji se temelje na umjetnoj inteligenciji.

Osim u našoj školi, ovaj će se projekt održavati u odabranom broju škola u Hrvatskoj te će, uz učenje o umjetnoj inteligenciji i primjeni aplikacija za svoje učenje, učenici sudjelovati i u istraživanju o primjeni digitalnih tehnologija i dobrobiti učenika.

Učenici sedmih i osmih razreda mogu se prijaviti za sudjelovanje voditeljici, prof. Božinović, uživo u školi ili putem Microsoft Teams platforme.

 
Sigurni, jaki i slobodni uz CAP radionice PDF Ispis

Učenici razrednih odjela 2. a, 2. b, 2. c, 2. a Gradići, 2. b Gradići te 2. Lomnica tijekom svibnja sudjelovali su u CAP programu prevencije nasilja namijenjenom djeci mlađe školske dobi. Održale su ih CAP pomagačice, učiteljice razredne nastave educirane za provedbu radionica, Monika Grgar Rakas, Antonia Muhar, Dora Mužek, Matea Preradović, Nikolina Šencaj i Patricija Đuretić. Provedba cijeloga programa pod vodstvom je koordinatorice i voditeljice, socijalne pedagoginje Katarine Sikirić Lukić. CAP radionicama su učenicima, u udobnosti i sigurnosti vlastitih učionica, na njima prilagođen način, pomoću igrokaza i skupnih rasprava, prikazane potencijalno opasne situacije te načini njihova rješavanja i obrane. Učenici su pokazali velik interes za sudjelovanje u svim dijelovima radionice, ali ih je ipak najviše obradovala mogućnost utjelovljivanja pomagača u igrokazima. Učenici su sa sobom ponijeli brojne važne poruke, među kojima je ipak najvažnija ona, da u svakome trenutku trebaju ostati “SIGURNI, JAKI I SLOBODNI!”.

Patricija Đuretić, mag. prim. educ.

 
Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva PDF Ispis

filmska družina (1)

filmska družina Na Javnom pozivu za poticanje rada školskih filmskih družina u školskoj godini 2023./2024. Hribarova Filmska družina pod mentorstvom prof. Lidije Klarić dobila je financijsku potporu za još kvalitetniji rad. Među 70 prijavljenih školskih filmskih družina koje djeluju u sklopu izvannastavne aktivnosti odobreno je 34 potpore u ukupnom iznosu od 39.800,00 EUR. Svečano potpisivanje ugovora održalo se 6. svibnja 2024. u prostorima Matice hrvatske. Zahvaljujemo Hrvatskom filmskom savezu i Hrvatskom audiovizualnom centru, a Hribarovim filmašima želimo uspješno ostvarenje planiranih aktivnosti.

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 103

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...