OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Upisi u srednju školu PDF Ispis

idemo u_srednju_školu Dragi osmaši i poštovani roditelji,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. u kojoj možete pronaći sve važne informacije o načinu upisa učenika, broju upisnih mjesta u razrednim odjelima prvih razreda srednjih škola, rokove za prijavu i upis te ostale uvjete i postupke za upis učenika u I. razred srednje škole.

Sve novosti o upisima u srednju školu možete pratiti na web stranici srednje.e-upisi.hr.

 
Međugeneracijska suradnja u učenju PDF Ispis

međugeneracijska suradnja

međugeneracijska suradnja(1) 19. svibnja 2022. godine u suradnji učenika 3.a i 7.b razreda te učiteljice Vesne Stipić i profesorice matematike Marjane Kuliš održan je zajednički sat matematike kako bi se prikazala i podržala međugeneracijska suradnja u učenju i poučavanju.

Aktivnosti koje su se provodile sadržavale su:

Memory – digitalna igra

Matematički lanac – razvoj matematičke komunikacije

Superman – rješavanje problema

Domino – razvoj brzine, spretnosti i znanja

Matematička osmosmjerka – razvoj digitalnih kompetencija.

Ovakvim načinom rada pokazalo se kako je suradnja moguća i provediva, učenici motivirani i suradljivi, a zamisao poticajna.

Ako je zabavno, poučno i interaktivno, tada je i lako s 29 trećaša i 16 sedmaša.

Vesna Stipić

Marjana Kuliš

 
Izazov povodom Dana planeta Zemlje – rezultati PDF Ispis

bicikliranje izazov

bicikliranje izazov (1) Točno u ponoć, 24. travnja 2022. završio je Izazov bicikliranja kojim su geografi ove godine obilježili Dan planeta Zemlje. Izazov je trajao deset dana, a u njega su se mogli uključiti učenici i roditelji. Sudionici su bili podijeljeni u tri kategorije, a pobjednik svake kategorije je onaj tko biciklom prijeđe najviše kilometara.

Iako je dobar dio proljetnog odmora kvarila kiša, učenici su bili izuzetno aktivni. U kategoriju 5. i 6. razreda uključilo se 28 učenika. Prva tri mjesta zauzeli su Karlo Fištrek s ukupno prijeđenih 340.7km, Mihael Ervaćanin s 243.8km i Luka Preložiček s 195.1km.

U kategoriji 7. i 8. razreda sudjelovalo je 33 učenika. Na prvom mjestu je Juraj Feljan s 285.5km, drugi je Ante Butorac s 242km i na trećem Maja Hruškar 176.2km.

U kategoriji roditelja ove se godine ohrabrio samo jedan tata. Nadamo se da će se ubuduće više roditelja uključivati u naše aktivnosti i svojim primjerom biti uzor mladim generacijama.

Najbolji biciklisti su i nagrađeni. Nagrade je osigurala „Školska knjiga” u obliku ruksaka, knjiga i školskog pribora, a profesorice geografije dodale su još ponešto biciklističkog pribora.

Čestitamo svim sudionicima, a posebno pobjednicima!

„Školskoj knjizi” zahvaljujemo na suradnji.

https://youtube.com/shorts/BQHR76x-gfE?feature=share

Marija Majdak Forjan i Valentina Japec, profesorice geografije

 
Kreativna radionica učenika i roditelja 1. d i 2. c razreda PDF Ispis

tradicionalno_ukrašavanje_pisanica

tradicionalno_ukrašavanje_pisanica(1) Vrlo kvalitetnu suradnju roditelja i škole pokazali su nam roditelji i učenici 1. d i 2. c razreda kreativnom radionicom na kojoj su tradicionalnom tehnikom ukrašavali jaja voskom. Da je ovakav oblik suradnje dobrodošao i da ih veseli, rekli su nam roditelji koji su nadahnuto prionuli ukrašavanju. Zajedno sa svojom djecom crtali su po jajetu ovom već pomalo zaboravljenom tehnikom. Naravno, i učenici su bili uzbuđeni sjedeći u istoj školskoj klupi sa svojom mamom ili tatom. Pozorno su slušali učiteljičine upute kako ostvariti postavljeni zadatak te što ljepše ukrasiti pisanicu. Jaje je trebalo i tradicionalno obojiti, naravno lukovicom. Na kraju radionice svi su bili zadovoljni i sretni što kući nose pisanice koje su sami ukrasili i koje će mi uljepšavati blagdanski stol.

Kako su učenici prezentirali suradnju roditelja i škole možete poslušati u radio-emisiji Zvonjalica: 

https://soundcloud.com/city-radio-hr/09042022-zvonjalica-os-nikole-hribara

Ksenija Petrlin Jurić
Vesna Lukinić

 
Najbolji osmaši PDF Ispis

Najbolji osmaši(1)

Naša škola svake godine bira najbolje osmaše u svakoj smjeni i najbolji razred. Svaki učitelj Razrednog vijeća osmaša ocjenjuje razred prema kriterijima izvršavanja školskih obveza i učenja, odnosa prema učitelju te međusobnih odnosa i poštivanja učenika u razredu. Razred koji odnosi titulu najboljeg razreda ima najveću ukupnu ocjenu iz svih kategorija.

Ove školske godine 2021./2022. najbolji osmaši su:

I. SMJENA – najbolji razred 8. a (razrednica Marija Patrlj) i najbolja učenica Petra Kunović (8. d)

II. SMJENA – najbolji razred 8. g (razrednica Irena Lacković) i najbolja učenica Ema Hrvoić (8. f).

Najbolji razredi uvjerljivo su jednoglasno odabrani, ali jako smo se mučili u odabiru najboljih učenika. Naime, u prvoj smjeni broj je predloženih učenika bio toliko velik, da su gotovo svi predloženi imali po jedan glas, što je pokazatelj izuzetno dobre generacije i velikog broja djece koju smatramo izvrsnima. Dok je u drugoj smjeni bila borba među nekoliko učenika koji su dobili gotovo podjednak broj glasova. Unatoč muci pri izboru ponosni smo na velik broj izvrsnih učenika i sretni što smo osam godina bili njihovi učitelji.

Uz Petru Kunović (8. d) i Emu Hrvoić (8. f), svakako ćemo istaknuti učenike koji su se napeto borili za titulu najboljih: Lucija Lovrić (8. d), David Malčević (8. b), Laura Vugrinović (8. e), Ida Valpotić (8. e) i Dorian Likan Kelentrić (8. g).

Osmaši naši, sretno vam dalje u srednjoj školi i neka vas u životu prate ove pohvale vaših učitelja!

 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 14 od 103

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...